Revenue ManagementDe juiste prijs op het juiste moment

Breng alle prijzen, afspraken en feiten van zowel leveranciers als klanten in beeld. Spot trends in real-time en laat het systeem met de juiste suggesties komen om de gewilde winstmarges te behalen. Ten alle tijden kunt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op organisationeel, product en team niveau. Business intelligence geeft een ongeëvenaarde grip op de omzet.

Mogelijkheden

Visualiseer de belangrijkste metrieken

Omzet, winst en kosten in kaart brengen en filteren op alle niveaus (land, team, afdeling, product). Met automatische updates zodat u hier geen backoffice voor nodig heeft.

Calculeer de prijs

Directe prijs calculaties op productniveau op basis van opgegeven winstmarges, marktsegmenten en contracten. Geen handmatig werk meer!

Voorspel consumentengedrag

Automatische verkoopvoorspellingen, budgetten en nog veel meer gebaseerd op statistische modellen.

Maximaliseer de winst

Gestructureerde maximalisatie van de winst en omzet. Indentificatie van kansen en besparingen. Laat het systeem met inzichten komen die anders onopgemerkt blijven.

Behoud de controle over data

Controle over wie welke data kan zien en analyseren. Maak de data zowel toegankelijk als veilig.

Monitor de data

Waarschuwingen bij het overschrijden van ingestelde waardes. Denk aan kruiscontroles tussen meerdere systemen of waarschuwingen wanneer winstmarges te laag zijn.

Verhalen

Automatisering prijsstelling

Matthijs werkt als manager bij een groothandelaar en heeft gelijktijdig veel contracten lopen met leveranciers en resellers. Elk contract heeft meerdere variabele factoren, zoals percentuele bonussen en bulkprijzen. Dit bijhouden en de winstmarges uitrekenen maakte het zeer tijdsintensief werk voor Matthijs. Nu hoeft elk contract slechts eenmalig ingevoerd te worden in het systeem en worden alle opbrengsten, kosten en winstmarges nauwkeurig en onmiddelijk uitgerekend. Bovendien krijgt Matthijs voor elke klant automatisch de juiste prijssuggesties gebaseerd op de ingevoerde doelen.

PowerBI Videos

Meer weten over onze werkwijze? Bekijk ons proces.

SolvX

Empowering data-driven decisions.

Bedrijfsinformatie

  • SolvX B.V.
  • Hofplein 20
    3032 AC, Rotterdam
  • Klik om te weergeven

  • KVK: 81712324
  • info@solvx.nl

© 2021 SolvX, alle rechten voorbehouden.