Supply Chain Simulaties en digital twins

Supply chains vormen al snel een complexe structuur met veel afhankelijke elementen. Bent u al goed voorbereid op alle scenarios? Met een ‘digital twin’ kan de supply chain nagebouwd worden en gevisualiseerd, vervolgens kunnen simulaties uitgevoerd worden zodat u precies weet welk effect individuele elementen hebben op het totaal. Identificeer bottlenecks, optimaliseer structuren en wees altijd voorbereid.

Mogelijkheden

Breng alles in kaart

Wij brengen de supply chain op een gebruikersvriendelijke manier in kaart. Denk aan status, locatie en metrieken van de vracht of chaffeurs. Ook omzet, winstmarges en de prijsbrekeningen.

Minimaliseer vertragingen

Simulatie voor onder andere uitval of vertraging van elementen. Hiermee bent u bereid op elk scenario en kunt u bottlenecks opsporen.

Gebruik de technologie

Wij verbinden uw IoT systemen, en integreren de sensoren op een toegankelijke manier.

Centraliseer data

Operations center met een constante datastroom van alle objecten.

Maak nauwkeurige voorspellingen

Voorspellingen over onderhoud, beschikbaarheid en uitval van elementen. Gebaseerd op krachtige statistische modellen.

Big data, big insight

Productieketens produceren grote hoeveelheden aan data waar conventionele methodes niet meer aan voldoen. Met big data analytics maakt u de informatiestroom nuttig.

Verhalen

Voorbereid op uitvallen

De plotselinge inslag van het Coronavirus zorgde voor uitval binnen de supply chain en verstoorde veel leveringen. De directie besluit dat Erik het bedrijf moet voorbereiden op mogelijke toekomstige uitvallen. Door de gehele supply chain virtueel na te bouwen als een ‘digital twin’ kan Erik makkelijk simulaties uitvoeren door gedeeltes uit te laten vallen. Het systeem laat meteen feedback zien wat de uitval teweegbrengt. Erik kan daardoor snel bottlenecks opsporen en kritieke objecten identificeren.

PowerBI Videos

Meer weten over onze werkwijze? Bekijk ons proces.

SolvX

Empowering data-driven decisions.

Bedrijfsinformatie

  • SolvX B.V.
  • Hofplein 20
    3032 AC, Rotterdam
  • Klik om te weergeven

  • KVK: 81712324
  • info@solvx.nl

© 2021 SolvX, alle rechten voorbehouden.